Bedan je to postao političar, čovek oji je do juče bio nacionalista i nazovi patriota, danas je plaćenik najcrnjih nalogodavaoca europe – natoa. Nikako drugačije se ne može objasniti njegova izjava da se mora ukinuti neutralnost Srbije po svaku cenu. Nije jasno zašto taj čovek to uporno radi osim ako nije plaćen za to. Pogledajmo jedan njegov bestidan govor na nekom malom i nevažnom skupu.

_________________________________________________________________________________________

Nacionalni i državni interes nalaže pristupanje Srbije NATO-u, izjavio je lider Srpskog pokreta obnove i bivši ministar spoljnih poslova Vuk Drašković.

On je na skupu “Srbija zemlja sa jakim saveznicima ili neutralna” pozvao da se što pre ukine deklaracija o vojnoj neutralnosti Srbije. Inicijativa Demokratske stranke Srbije da se što pre raspiše referendum o pristupanju NATO-u, ocenjena je kao način za skupljanje dnevnopolitičkih poena.

Članstvo u NATO-u je sigurna ulaznica za članstvo u Evropskoj uniji, smatra Drašković. On veruje i da bi Srbija ulaskom u Severnoatlansku alijansu mogla ostvariti prisustvo na Kosovu i tvrdi da to članstvo ne bi pokvarilo odnose sa Rusijom. Drašković smatra i da je vojna neutralnost realno neostvariva, a ona nam, ako bismo se i opredelili za tako nešto, ne bi donela ništa dobro.

“Vojna neutralnost i kad bi bila moguća zatvorila bi našu vojnu industriju, bila bi jako skupa, vezala bi nam ruke. Vojna neutralnost koja je sada politika zvanične Srbije garantuje nam samo jedno – da ćemo u slučaju novog rata biti sami i da niko neće biti na našoj strani”, smatra lider SPO.

Drašković je pozvao na ukidanje deklaracije o neutralnosi i poručio da se Srbija mora vratiti “politici inaugurisanoj za vreme Zorana Đinđića, a to je politika evroatlanskih integracija”. Na skupu je rečeno i da je odluka o NATO-u ne samo odluka o članstvu u nekoj organizaciji, već i o kursu države i bezbedonosnoj politici zemlje.

Srbija bi, rečeno je na skupu, mogla imati koristi od priključenja Alijansi i u ekonomskom smislu. Od sve veće važnosti je, u ovo doba ekonomske krize, da ulazak u NATO ukazuje na političku stabilnosti.

Advertisements