TIPIČAN GOVOR MRŽNJE MEDIJA KOJI SE DEKLAIŠU KAO DEMOKRATSKI”. LEPITI ETIKETU ZLOČINAC NEKOME KO NIJE OPTUŽEN JE STVARNO SRAMOTA ZA OVAJ NEDELJNIK. ŽAO MI JE ŠTO NEMA NIKOG DA TUŽI OVAJ NEDELJNIK PO SVIM OSNOVAMA KOJE POSTOJE U ZAKONU, A SIGURNO POSTOJE.

  • PRVO JE SIGURNO PRIŠIVENA ETIKETA ZLOČINCA IAKO ON NIJE NIGDE OSUDJEN OSIM PREKO ŠTAMPE
  • DRUGO JE POSTAVLJATI SVE TO U NOVINE IAKO TAJ ČOVEK NEMA MOGUĆNOST DA POŠALJE IKAKAV DEMANTI.
  • TREĆE DA OVAKAV AKT NIJE NIGDE OSUDJEN KAO GOVOR NETRPELJIVOSTI.

TO GOVORI PRE SVEGA O OVOJ VLASTI JER JE OVAJ PROSKRIBOVANI NEDELJNI GLASILO AKTUALNE VLASTI. GOVORI I O SAMOM NIVOU DEMOKRATIJE KOJI OVDE NIJE DOSTIGNUT JER DEKLARISANJE O NEKOM ČOVEKU KOJI NIJE ZVANIČNO OSUDJEN KAO ZLOČINAC TREBALO BI DA BUDE KAŽNJIVO.

ZLOČINAC JE VALJDA SAMO ONAJ KOJI JE OSUDJEN. OVAKO BI SVAKO MOGAO PREKO ŠTAMPE DA POSTANE ZLOČINAC, DOVOLJNO JE SMAO DA SE POJAVI NJEGOVA SLIKA I NEKO OD UREDNIKA DA POTPIŠE ISPOD SLIKE OVE GORNJE REČI. TO NIJE U REDU.

ALI SVE TAKVE STVARI SU U REDU ZA PLAČENIĆKI LIST VREME KOJI NEMA NI SKRUPULA NI IKAKVOG TAKTA ZA OVAKVE STVARI. MNOGO PRIKALDNIJI NASLOV BI BIO HAŠKI OPTUŽENIK ŠTO SASVIM ODGOVARA NJEGOVOM STATUSU. NOVINARI OVOG LISTA IZGLEDA DA NISU NAUČILI NIŠTA DOK SU PONIZNO ODLAZILI U AMERIKU PO LEKCIJE IZ DEMOKRATIJE SVIH ONIH GODINA DOK SU PONIZNO LIZALI DUPETA AMERIČKOJ ADMINISTRACIJI.

Advertisements