Prvo i prvo, imidž Srbije uopšte ne treba popravljati i dobro je naša država nema para za te priglupe akcije koje nam sprema vlast. Treba da se razmislimo kakav to imidž imamo mi Srbi u Svetu i da li nam je stalo da ga popravljamo?

Lično mislim da nam je imidž odličan i da nam ne treba da porpavljamo nekakav imidž koji se “stvorio” po medijima u inostranstvu. Kad neko stvori nečiji imidž po medijima ne treba se boriti da g apromeniš jer ga tako priznaješ kao postojeći način razmišljanja. Isto tako kako su ga stvorili mediji će ga sami i povratiti i to oni isti koji su ga i “formirali”.

Imidž neke države se stvara obično u strnaim medijima zbog zavisti i nacionalističke mržnje. U nekadašnjoj JUGOSLAVIJI su nas stalno svrstavali u komunistički lager iako faktički to nije bilo stanje na terenu pa se danas svi toga sećamo sa podsmehom. Sećam se samo kako su nas uvek ponižavali po utakmicama i sudije su uvek bile na strani zapadnih zemalja u krucijalnim mečevima Jugoslaivje protiv drugih zemalja.

Zato imidž koji su stvorile strane obaveštajne agencije o Srbiji treba da ostavimo jer je dobro formiran i kao takav ipak predstavlja sasvim dobru sliku o nama.

Advertisements